Personlig assistans

På dina villkor och som du vill ha det.

Det handlar om så mycket mer än bara personlig assistans, det handlar om ditt liv, din vardag och dina möjligheter att få leva som du vill.

 

Vår verksamhet når ut i alla orter i Västerbotten och Västernorrland med administrativa kontor i Umeå och Örnsköldsvik.

Vi hjälper dig från ansökan till beslut

Du kan ansöka om personlig assistans hos Försäkringskassan eller din kommun. Det innebär en omfattande utredning av hur ditt hjälpbehov ser ut. Du behöver även skicka in medicinska underlag som stöder det.

Det kan det vara skönt att veta att hos oss får du alltid kostnadsfri hjälp när du vill ansöka om personlig assistans eller få ditt beslut omprövat. Om du önskar, finns vi med som ett stöd på möten med berörda myndigheter, och vi kan även hjälpa dig med överklagan.

Du bestämmer och du är unik

Vi finns här för att göra det möjligt för dig att leva ditt liv utifrån dina förutsättningar. Du bestämmer hur uppdraget ska utföras och all planering sker i samråd med dig. Personalen finns för din skull och du väljer själv vilken personal som ska arbeta hos dig. 

Läs mer längre ned på sidan. 

Du får hjälp med att byta bolag/kommun

Att byta assistanssamordnare kan vara ett stort steg för många och ibland kan det upplevas som jobbigt och känsligt. Vi hjälper dig med allt praktiskt och om du önskar så sköter vi alla kontakter med ditt gamla assistansbolag så att övergången blir smidig. 

Du får en egen kontaktperson

Hos Lottas Omsorg får du en egen kontaktperson som du alltid kan ringa och prata med om allt som rör din personliga assistans. Vi är enkla att nå, för både dig och din personal.

Vi tar hand om vår personal

Personlig assistans kräver ett intensivt arbete för att bli så bra som möjligt, därför jobbar vi aktivt och nära vår personal och bistår med handledning, utbildning och diskussion internt för att säkerställa högsta kvalitet.

 

På Lottas Omsorg har vi låg personalomsättning och vi arbetar hela tiden aktivt för att personalen ska må bra och få det stöd de behöver. Personalen är vår största tillgång och kärnan i hela vår verksamhet.

 

Varför välja oss?

– Vi är ett familjärt företag med omsorg och omtanke som första och största prioritet

 

– Vi hjälper dig kostnadsfritt med beslut och omprövning av redan befintligt beslut

 

– Vi har låg personalomsättning

 

– Vi ordnar aktiviteter för våra kunder

Kent, vår kund berättar

Här är Kent, han är en av Lottas Omsorgs kunder.
Kent gick från nybliven småbarnspappa med stora mål till en småbarnsförälder med stora behov av hjälp och stöd i form av personlig assistans för att kunna klara av sin vardag. 

Se filmen och hör Kent själv berätta sin historia.

Spela videoklipp
f285b4ed7c1847689ac7ee81212cb706
"Ett assistansbolag ska inte bara bemanna med personal, de ska kunna bidra med aktiviteter, livskvalité och riktigt god omsorg"
f285b4ed7c1847689ac7ee81212cb706
"Fantastiskt tillmötesgående med anpassad hjälp för både kunden och de anhöriga"

Hej!

Jag heter Charlotta Forsberg och är verksamhetschef för den personliga assistansen på Lottas Omsorg. Jag har lång erfarenhet av personlig assistans och brinner för att hjälpa våra kunder att hitta den bästa lösningen.

 

Eftersom jag tidigare arbetat med personlig assistans på Försäkringskassan så hjälper jag dig som vill få kunskap och hjälp med ansökan och beslut om personlig assistans.

 

Tveka inte att höra av dig så att jag kan berätta hur vi kan hjälpa just dig!

Charlotta Forsberg

Verksamhetschef, Personlig Assistans
072 - 141 33 30 | Vardagar 07:00 - 16:00